060 081 71 20
Državno prvenstvo za pionirke i Prvenstvo Beograda

Državno prvenstvo za pionirke i Prvenstvo Beograda

Proteklog vikenda na bezenu SROC "Vračar" održano je Prvenstvo Beograda i Državno Prvenstvo za pionirke. Takmičile su se najmlađe plivačice u 3 uzrasne kategorije: 8 godina i mlađe, 10 godina i mlađe i 12 godina i mlađe. Naš klub predstavljale su 22 plivačice sa ukupno 15 koreografija. Sa ponosom možemo reći da smo ponovili prošlogodišnji uspeh, što govori o kontinuiranom radu sa mlađim kategorijama. Možemo se pohvaliti da smo se sa takmičenja vratili sa 3 pehara i 39 medalja.

Naše plivačice su 8 puta bile na pobedničkom postolju i to:
- Anja Grujić (srebro, disciplina solo, 8 godina i mlađe); 
- Teodora Đokić i Jana Miljković (zlato, disciplina duet, 10 godina i mlađe); 
- Đokić, Miljković, Grujić, Branković, Dragičević (zlato, disciplina tim 10 godina i mlađe); 
- Đokić, Miljković, Grujić, Branković, Dragičević, Paunović, Petrović, Davidovac, Roksandić, Vučković, Čakovan (zlato, disciplina kombinacija, 10 godina i mlađe); 
- Jovana Ilijin i Jana Trajković (srebro, disciplina duet 12 godina i mlađe); 
- Iva Tadić i Milica Hinić (bronza, disciplina duet, 12 godina i mlađe); 
- Ilijin, Trajković, Tadić, Hinić, Šarac, (zlato, disciplina tim, 12 godina i mlađe);
- Ilijin, Trajković, Tadić, Hinić, Šarac, Đokić, Miljković J, Miljković N, Puzović i Kontić (bronza, disciplina kombo, 12 godina i mlađe).

Posebno smo ponosni na Teodoru Veljković, koja je posle samo nekoliko meseci treniranja izvela solo tačku u kategoriji 8 godina i mlađe, kao i na Martu Miloradović koja je sa 7 godina bila jedna od najmlađih plivačica na takmičenju.

Takođe, zadovoljni smo i brojem bodova koje su osvojile plivačice koje su činile naš "Tim B" (Kesić, Baković, Stamenković, Stošić, Pavićević i Kanački). Hvala svim plivačicama i trenerima na postignutom uspehu.

Vest na RTS-u možete pogledati ovde.
Fotografije sa takmičenja možete pogledati ovde.