060 081 71 20
KSP "Novi Beograd" na Dječijem karnevalu u Heceg Novom

KSP "Novi Beograd" na Dječijem karnevalu u Heceg Novom

Od 1. do 3. juna plivačice KSP "Novi Beograd" učestvovale su na XI Međunarodnom dječijem karnevalu u Herceg Novom. To je ujedno i prvi put da neki klub za sinhrono plivanje učestvuje na primorskom karnevalu. Klub je predstavljalo devet plivačica koje su nastupale na gradskom bazenu "Škver" nakon što je gradonačelnik Herceg Novog predao ključeve grada na čuvanje deci. Na karnevalu su učestvovale mažoretkinje, plesne, pevačke i instumentalne grupe, animatori i drugi gosti iz regiona. 

Plivačice našeg kluba priredile su pravi spektakl za sve prisutne. Oduševljena crnogorska publika koja je prvi put uživo gledala "bal na vodi" nastup je ispratila aplauzima i navijanjem. 

Drugi dan karnevala je bio rezervisan za karnevalsku povorku i ples. Naše plivačice su pokazale da su spretne ne samo u vodi. Prvo su učestvovale u karnevalskoj povorci koja se pružala duž celog starog grada, od Sahat kule do zgrade opštine Herceg Novi, odevene u kostime princeza koje je za ovu priliku sašila Vesna Vukićević. Nakon pompezne najave svoj nastup su završile plesom na glavnoj bini ispred zgrade opštine, uz muziku numeru grupe Bonney M Raspućin.

Lara, Vera, Ana, Katarina, Natalija, Ekatarina, Milica, Jana i Jovana ponosno su predstavljale svoj klub na ovoj manifestaciji, baš kao što su to činile na takmičenjima i treninzima u toku godine. Ovo su ljihovi utisci koje smo zabeležili.

Kapitenka tima, Ekatarina Bolbukh (15 godina):

- Naše putovanje u Herceg Novi bilo je puno avantura i utisaka. Karneval mi se jako svideo. Dugo smo se pripremali za nastup, naporno smo radili i sve je ispalo dobro. Meni kao kapitenki posebno je zmačajno što smo na ovom putovanju ojačali timski duh. To će nam puno značiti na predstojećim takmičenjima.

Ana Gobeljić (12 godina):

- Tribine na bazenu su bile prepune i na početku sam imala tremu. Sve smo uradile kako treba i puna sam utisaka. Ponosna sam što smo bile prve i jedine koje su nastupale u vodi što nas je činilo posebnim. 

Jana Trajković (11 godina):

- Na mene je najveći utisak ostavilo to što je bilo puno dece i svi smo se zabavljali. Bilo je lepo nasupiti u drugoj državi, pred drugom publikom. Puno zainteresovanih devojčica nam je prilazilo da nas upozna i da nas pitaju za sinhrono plivanje.

Fotografije sa nastupa naših plivačica možete pogledati ovde.

Galeriju fotografija sa karnevala možete pogledati ovde.